/  De organisatie

Historie.

Begin jaren 90 is het initiatief ontstaan om de Zendmast in IJsselstein om te toveren tot de Grootste Kerstboom ter Wereld en in 1992 lukte het daadwerkelijk om de lampjes voor de eerste keer te ontsteken. Sindsdien is de Kerstboom uitgegroeid tot een zeer markant herkenningspunt en is de ontsteking van de Kerstboom een traditie geworden waar al een hele generatie mee is opgegroeid.

Doelstelling van de Stichting Kerstboom is de continuïteit van deze mooie traditie te borgen en de Kerstboom steeds meer een landelijke uitstraling te geven, gebaseerd op sterke lokale en regionale wortels. Streven is dat de ontsteking van de Grootste Kerstboom ter Wereld het begin van de kersttijd in Nederland symboliseert.

Foto: Merijn van Schaik ©
De organisatie

Het bestuur .

Een team van vrijwilligers organiseert jaarlijks de ontsteking van de grootste kerstboom ter wereld.

Wilt u ons steunen?

Word nu donateur, sponsor of vriend om de ontsteking mogelijk te maken

Op weg naar een duurzame toekomst .

Het bestuur vindt het belangrijk dat er transparantie is over de financiële situatie van de Stichting en de mogelijkheden om de Grootste Kerstboom te laten branden. 2015 was een belangrijk jaar waarin de basis werd gelegd voor een duurzame toekomst van de Kerstboom. Er zijn substantiële investeringen gedaan in nieuwe (duurzame) led-lampen, een nieuwe ophanging en een eenvoudiger montagesysteem. De kosten gaan hierbij voor de baat uit. De Stichting verwacht de investeringen binnen enkele jaren te kunnen terugverdienen. Naast het monteren en demonteren van de lampen worden jaarlijks kosten gemaakt voor:

  • Afschrijving en vervanging van kabels en verlichting
  • Ontstekingsevenement
  • Werving van donateurs, vrienden en sponsoren
  • Hospitality voor donateurs, vrienden en sponsoren
  • Opslag en verzekeringen

De inkomsten van de Stichting komen uit 5 bronnen:

  • Donaties van particulieren, zowel vaste als eenmalige donateurs
  • Vrienden
  • Sponsoren
  • Soft sponsors die gratis diensten en/of faciliteiten aanbieden
  • Gemeentelijke subsidie

Onderstaand vindt u het beknopte financiële verslag van de Stichting over het boekjaar 2020/2021, het boekjaar van de Stichting eindigt per 30 juni. De Stichting heeft de status van culturele ANBI (het RSIN ofwel fiscale nummer is 8155 14 037), zie hiervoor ook de pagina’s donateurs en sponsors.

Jaarrapport 2020-2021

Stream gemist? Kijk 'm hier terug!


Klik hier om direct op YouTube te kijken

Draag jij de kerstboom een warm hart toe? Klik dan hier om te doneren of gebruik onderstaande QR code: