/  Archief 2018   /  Dit is ‘m dan: het prototype dat alle tests met glans doorstond

Dit is ‘m dan: het prototype dat alle tests met glans doorstond

In de afgelopen zomermaanden is keihard gewerkt om een prototype te bouwen én te testen. Verschillende prototypes werden aan zware tests onderworpen. Kan de nieuwe lamp tegen hitte en kou? Tegen regen? Tegen straling? Het antwoord op al deze vragen werd gaandeweg ‘Ja’.
Waar staan we nu, drie maanden voor de ontsteking?
Inmiddels zijn alle materialen besteld voor de assemblage van in totaal 140 lampen (120 plus 20 reserve exemplaren). Dankzij de keuze voor ontwikkeling in eigen beheer, zijn de kosten van de nieuwe verlichting te dekken uit de verzekeringsgelden en ons investerings- en onderhoudsbudget.
Het uiteindelijke resultaat van alle inspanningen wordt een betrouwbare lamp die uitstekend te onderhouden en repareren is. En mocht er nieuwe technologie beschikbaar zijn, dan kunnen we die inpassen. We hebben wel iets moeten inleveren: de lampen kunnen niet meer individueel worden aangestuurd. Dat systeem bleek te kwetsbaar. De Grootste Kerstboom kan dus niet meer ‘dansen’. Wel blijft het mogelijk om lichteffecten te creëren omdat we per tui de lampen kunnen bedienen.