/  Archief 2020   /  En nu: verder kijken naar een stralende boom, vanuit je luie stoel

En nu: verder kijken naar een stralende boom, vanuit je luie stoel

Het aftellen naar de ontsteking van de Grootste Kerstboom zit er op. De live uitzending van RTV Utrecht liet zien wat de boom voor velen betekent. Inmiddels straalt ie als vanouds. Voor diegenen die in de komende weken niet in de gelegenheid zijn om de boom te aanschouwen – of er geen genoeg van kunnen krijgen – hebben we goed nieuws. Dit jaar zal de Grootste Kerstboom tijdens de brandperiode (dus tot aan 6 januari) ook live te zien zijn, via een heuse live stream. In samenwerking met Stichting Scoop Hobbyfonds zijn vier camera’s geactiveerd die één voor één beelden uitzenden van de kerstboom én vanaf de Gerbrandytoren zelf!

Livestream van de Grootste Kerstboom. 

In dit Corona jaar, waarin een aantal financiers moest afhaken, heeft de Stichting Kerstboom alles op alles gezet om de boom toch te laten branden. Een openingsfeest kon helaas niet plaatsvinden en daarom was er de geslaagde uitzending van RTV Utrecht.
Klik hier om de aflevering terug te kijken.

Stichting Scoop Hobbyfonds kwam vervolgens op het lumineuze idee om de Grootste Kerstboom ook na de ontsteking in beeld te brengen via een live videostream. Zij beschikten al over twee camera’s die vanaf de Gerbrandytoren prachtige beelden geven van de mast en de wijde omgeving vanaf 220 meter hoogte. Hieraan zijn nu twee camera’s toegevoegd die de kerstboom van een afstandje in volle glorie laten zien. Zo kan iedereen, vanuit zijn of haar luie stoel, meegenieten van de Grootste Kerstboom.

Dit initiatief is een vervolg op een eerdere samenwerking tussen de Stichting Grootste Kerstboom en de Stichting Scoop Hobbyfonds. Scoop Hobbyfonds heeft in 2017 al geholpen met de realisatie van de alternatieve kerstboom na blikseminslag en in 2018 werkten beide organisaties nauw samen om een geheel nieuwe verlichting te realiseren. Deze verlichting is nu dus dag en nacht live te bewonderen.

Hobbyscoop en Radioclub ’t Gooi bouwen de nieuwe verlichting