/  Archief 2022   /  Persbericht: Xander de Buisonjé en lokaal talent op ontstekingsfeest

Persbericht: Xander de Buisonjé en lokaal talent op ontstekingsfeest

Grootste Kerstboom straalt vanaf 10 december voor de 24e keer 

IJsselstein, 25 november 2022 – Voor het eerst sinds twee Coronajaren wordt de Grootste Kerstboom weer live ontstoken vanaf het Podiumterrein in IJsselstein. Dat gebeurt op zaterdag 10 december rond kwart voor zeven ’s avonds. Om zes uur start het ontstekingsfeest, met onder andere optredens van lokale talenten Melanie Ryan en DJ Sem. De hoofdact wordt gevormd door de bekende zanger Xander de Buisonjé. Het feestje eindigt rond half acht zodat voetballiefhebbers op tijd een WK-kwartfinalewedstrijd kunnen volgen.

Vanaf het voorjaar is het bestuur van de Stichting De Grootste Kerstboom druk in de weer om de ontsteking mét feest te realiseren. Zoals vaker in de historie van de ‘boom’, was dat dit keer bepaald niet eenvoudig. Voorzitter Ghita van der Kraan van de stichting: “Als gevolg van inflatie zijn onze kosten gestegen. Bovendien moest een aantal sponsoren om begrijpelijke redenen afhaken. Gelukkig hebben we een flink aantal bedrijven en particulieren bereid gevonden sponsor of donateur te worden. Zo blijkt maar weer dat de Grootste Kerstboom een groot draagvlak heeft in IJsselstein en ver daarbuiten. Dat biedt goede hoop voor de 25ste ontsteking, volgend jaar.” 

De voorbereidingen voor de 24ste  ontsteking zijn in volle gang. Vanaf dinsdag 29 november worden de 120 energiezuinige Osram HQL-ledlampen in de Gerbrandytoren gehesen. Dit project is, als alles meezit, begin december afgerond waarna op zaterdag 3 december het toplicht wordt geïnstalleerd op een hoogte van circa 350 meter. Professionals van Volker Wessels Telecom en Ampco Flashlight Rental zullen deze klussen klaren, geholpen door een groep enthousiaste vrijwilligers.

De Grootste Kerstboom bestaat dit jaar precies 30 jaar. In 1992 onderging de Gerbrandytoren voor het eerst een Kerst-metamorfose. De boom brandt continu van zaterdag 10 december 2022 tot en met Driekoningen, donderdag 6 januari 2022. 

Programma ontsteking

Het ontstekingsevenement is gratis toegankelijk en vindt plaats op het Podiumterrein in IJsselstein. Het buitenprogramma begint om zes uur ’s avonds met gezellige Kerstmuziek van DJ Sem. Aansluitend vindt een optreden plaats van de lokale sing a songwriter Melanie Ryan. De officiële druk-op-de-knop is rond kwart voor zeven ‘s avonds. Terwijl De Grootste Kerstboom weer over de Lopikerwaard straalt, zingt Xander de Buisonjé. 

Nadere details over het openingsprogramma zijn te vinden op Facebookpagina’s van de organisatie: www.facebook.com/degrootstekerstboom.

Winterfair in binnenstad van IJsselstein

Zoals ieder jaar is er ook dit jaar een Winterfair op de dag van de ontsteking, een gezellig winterfeest voor IJsselstein en de regio. In kerstsfeer kunnen bezoekers proeven en uitgebreid snuffelen in de binnenstad vol kramen, muziek en andere activiteiten. De Winterfair is op zaterdag 10 december open tussen elf uur ’s morgens en negen uur ’s avonds.

Voor vragen naar aanleiding van dit persbericht kunt u contact opnemen met:

Stichting De Grootste Kerstboom, Herbert van Zijl, bestuurslid PR

Herbert@degrootstekerstboom.nl, Telefoon 06-51461442