/  Archief 2022   /  Persbericht: ‘Breng licht in het leven van een vergeten kind’

Persbericht: ‘Breng licht in het leven van een vergeten kind’

Piek van Grootste Kerstboom brandt 

24 uur speciaal voor 3FM Serious Request 

IJsselstein, maandag 5 december – Vanaf morgenochtend (dinsdagochtend 6 december) circa half acht tot woensdag 7 december rond dezelfde tijd, brandt de piek van de Grootste Kerstboom in IJsselstein speciaal voor 3FM Serious Request 2022. Dat is vanochtend bekend gemaakt in de ochtendshow van 3FM. De boom is daarmee onderdeel van de kick off van de bekende wervingsactie, die dit jaar in het teken staat van Het Vergeten Kind. Vanaf dinsdagochtend kunnen luisteraars in ruil voor een donatie een plaat aanvragen onder het motto ‘Breng licht in het leven van een vergeten kind.’ 

Op zaterdag 10 december rond kwart voor zeven ’s avonds wordt de complete kerstboom ontstoken, dus alle 120 Ledlampen én de op 350 meter hoogte gemonteerde piek. Volgens voorzitter Ghita van der Kraan sluit het thema van 3FM Serious Request 2022 naadloos aan bij wat de stichting De Grootste Kerstboom beoogt: “Sinds de eerste ontsteking in 1992 is onze boom een baken en een lichtpuntje. Letterlijk, voor iedereen die ‘m kan zien vanuit de auto of de woonkamer. Maar ook figuurlijk, we bieden een beetje licht in donkere tijden. We zijn blij dat we met dit voorproefje van de ontsteking van de complete boom een bijdrage kunnen leveren aan het in de spotlights zetten van Het Vergeten Kind.”

3FM Serious Request 2022

Van 18 t/m 24 december draaien 3FM-dj’s Barend van Deelen, Sophie Hijlkema en Rob Janssen 24 uur per dag verzoekplaten vanuit het Glazen Huis in Amersfoort. Dit zodat stichting Het Vergeten Kind hun belangrijke werk nog beter kan doen en licht kan brengen in het leven van 100.000 vergeten kinderen in Nederland die opgroeien in een onveilige of instabiele situatie. 

Ontsteking van de gehele boom

Het is dit jaar de 24e keer dat de 372 meter hoge Gerbrandytoren wordt omgetoverd tot Grootste Kerstboom. Dat gebeurt op zaterdag 10 december rond kwart voor zeven ’s avonds. De boom bestaat uit 120 ledlampen en een piek (‘toplicht’) en brandt continu van zaterdag 10 december 2022 tot Driekoningen, donderdag 6 januari 2023. Zie ook www.degrootstekerstboom.nl.

Voor vragen naar aanleiding van dit persbericht kunt u contact opnemen met:

Stichting De Grootste Kerstboom, Herbert van Zijl, bestuurslid PR

Herbert@degrootstekerstboom.nl