/  Actueel   /  De tuien zijn er al klaar voor

De tuien zijn er al klaar voor

De 120 ledlampen van de Grootste Kerstboom hangen aan speciale tuien gemaakt van Dyneema, een zeer sterke kunststof. De tuien worden ieder jaar opnieuw aan de Gerbrandytoren bevestigd en
na de brandperiode verwijderd. Bij de jaarlijkse onderhoudscheck bleek dat drie van deze kabels wat beschadigingen hadden en dus wel een update konden gebruiken. Deze zomer zijn ze hersteld onder supervisie van ons bestuurslid Mischa van Santen. De kabels zijn op het beschadigde punt doorgesneden en vanaf dat punt weer volledig nieuw ingevlochten over een lengte van enkele meters. Dat was een heel werk met afrollen en oprollen erbij. Tegelijk zijn alle lichtpunten aangepast. De Dyneema kabels bevinden zich nu weer in een uitstekende staat.