/  Actueel   /  Vliegende start op weg naar de 25ste ontsteking

Vliegende start op weg naar de 25ste ontsteking

Nu de scholen al weer enige weken zijn begonnen, geeft het bestuur van de stichting De Grootste Kerstboom traditiegetrouw het officiële startschot voor de voorbereidingen van de ontsteking van de boom. Dit keer gaat het om niet zomaar een ontsteking: als alles meezit wordt de kerstverlichting op zaterdag 9 december voor de 25ste keer aangezet.

“We gaan proberen iets extra moois te maken van ons zilveren jubileum, maar onze eerste prioriteit is natuurlijk zorgen dat de lampen weer kunnen branden,” aldus Ghita van der Kraan, voorzitter van het stichtingsbestuur. “Direct na de afgelopen brandperiode zijn we weer aan de slag gegaan. Een vliegende start, maar dat moest ook wel. Het werd hoog tijd om wat nieuwe impulsen te geven aan ons IJsselsteinse fenomeen. We willen de boom extra aantrekkelijk maken voor donateurs en bedrijven die ons financieel zouden willen steunen.”

Zo zijn in de afgelopen maanden zijn de banden aangehaald met de IJsselsteinse ondernemers in onder andere de binnenstad en is er intensief gesproken met de gemeente, het Fulcotheater en Stadsmarketing IJsselstein. Ghita van der Kraan: “Daar is een flink aantal initiatieven voor fondsenwerving uit voort gekomen. Er was in het voorjaar al een puzzelwedstrijd voor De Grootste Kerstboom in het Fulco. Die heeft maar liefst ruim 900 euro opgebracht, dus het begin is er. Daarnaast zijn er nog veel leuke andere plannen. Zo gaan we binnenkort van start met de actie ‘Lease een Lamp’ waarbij bedrijven of particulieren voor een jaar een eigen lamp kunnen sponsoren. Daarmee wordt hun bijdrage dus letterlijk en figuurlijk zichtbaar. Binnenkort vertellen we hier graag meer over.”  

Voor bedrijven die De Grootste Kerstboom willen steunen, zijn aantrekkelijke, nieuwe sponsorpakketten gemaakt die inspelen op de communicatiewensen van ondernemers.