/  Actueel   /  De hijsklus is klaar

De hijsklus is klaar

In de afgelopen dagen zijn de 120 energiezuinige Osram HQL-ledlampen in de Gerbrandytoren gehesen. Dat is ieder jaar weer een leuke en spectaculaire klus, zeker als je bedenkt dat de bovenste drie tuien op een hoogte van maar liefst 325 meter worden vastgemaakt. Het terrein rond de Gebrandytoren is dit jaar wel heel drassig. Maar daar laten de professionals van Volker Wessels Telecom en Ampco Flashlight Rental en onze vrijwilligers zich niet door uit het veld slaan. De klus is weer geklaard.

Als kers-op-de-taart wordt ook het toplicht geïnstalleerd op een hoogte van maar liefst circa 360 meter. Binnenkort vinden nog wat tests plaats en dan zijn we klaar voor de 25e ontsteking. De Grootste Kerstboom is bij helder weer tot in de verre omgeving te zien, tot wel 50 kilometer ver zelfs vanaf de Brienenoordbrug in Rotterdam.

Bron kop foto: RTV Utrecht