/  Actueel   /  Persbericht: Extra feestelijke 25e ontsteking De Grootste Kerstboom zaterdag 9 december op Podiumterrein IJsselstein 

Persbericht: Extra feestelijke 25e ontsteking De Grootste Kerstboom zaterdag 9 december op Podiumterrein IJsselstein 

Berget Lewis, Trijntje Oosterhuis, lokale artiesten, Coca-Cola Kersttruck en nog veel meer!

IJsselstein, 26 november 2023 – Op zaterdag 9 december is het zo ver. Dan gaat De Grootste Kerstboom voor de 25e keer stralen. Reden voor een extra feestelijke ontsteking. Het gratis toegankelijke evenement kent een grote variëteit aan optredens van landelijk bekende en lokale artiesten, omlijst met de Coca-Cola Kersttruck en diverse foodtrucks.

Start om zes uur ‘s avonds
Het programma gaat om zes uur ’s avonds van start met optredens van Vrouwe IJsselstein Swingt en de eveneens uit IJsselstein afkomstige Dennis Baars en DJ Patjoo. Voorafgaand aan de officiële ontsteking betreedt Berget Lewis het podium. Zij heeft op dit moment groot succes met haar show ‘We are One – Celebrate Tina’ rondom Tina Turner.

Ontsteking om kwart voor acht
Berget Lewis speelt ook een rol bij het ontsteken van De Grootste Kerstboom, om kwart voor acht, en vervolgt daarna haar optreden. Met de boom als sfeervolle achtergrond zingen aansluitend Trijntje Oosterhuis en ZO! Gospel Choir repertoire uit de kerstconcerten die zij in december geven onder de titel  ‘Soulful Christmas’. Het evenement wordt afgesloten met Tessa Bakker en DJ Patjoo. De Coca-Cola Kersttruck en een aantal foodtrucks zijn tijdens het hele programma, dat tot half tien ’s avonds duurt, open. De presentatie is als vanouds in handen van Grootste Kerstboom fan DJ Silvan Stoet.

 

Organisatie rekent op grote opkomst
Zoals uit het ontstekingsprogramma blijkt, heeft de Stichting De Grootste Kerstboom dit jaar alles op alles gezet om de 25e editie extra feestelijk te maken. Voorzitter Ghita van der Kraan van de stichting: ‘Wat ooit begon als een wild idee van een paar IJsselsteiners is uitgegroeid tot een landelijk bekend fenomeen. De Grootste Kerstboom hoort bij Kerst. Als lichtbaken en als lichtpuntje. De ontsteking van de boom was ook dit jaar geen vanzelfsprekendheid. Maar dankzij een goede samenwerking met een groot aantal partijen, hun creativiteit en financiële support, kunnen we in dit jubileumjaar toch extra uitpakken. Hopelijk werkt het weer op 9 december een beetje mee. We verheugen ons op een grote opkomst.”

De actuele stand van zaken rond het ontstekingsfeest en De Grootste Kerstboom zelf, is te volgen op www.degrootstekerstboom.nl en onze Facebook pagina.

De hijsklus is klaar
Inmiddels zijn de 120 energiezuinige Osram HQL-ledlampen in de Gerbrandytoren gehesen. Professionals van VolkerWessels Telecom en Ampco Flashlight Rental hebben deze klus geklaard, geholpen door een groep enthousiaste vrijwilligers.

In 1992 onderging de Gerbrandytoren voor het eerst een Kerst-metamorfose. In de afgelopen ruim dertig jaar kon de boom af en toe niet aan vanwege technische of financiële redenen. Zo was er in 2017 een blikseminslag die het hele systeem platlegde. De boom brandt dit jaar continu van zaterdag 9 december 2023 tot en met Driekoningen, zaterdag 6 januari 2024.

Foto: Ad Jekel

Winterfair in binnenstad van IJsselstein eveneens op 9 december
Zoals ieder jaar is er ook dit jaar een Winterfair op de dag van de ontsteking, een gezellig winterfeest voor IJsselstein en de regio. In kerstsfeer kunnen bezoekers proeven en uitgebreid snuffelen in de binnenstad vol kramen, muziek en andere activiteiten. De Winterfair is op zaterdag 9 december open tussen elf uur ’s morgens en negen uur ’s avonds.

Voor vragen naar aanleiding van dit persbericht kunt u contact opnemen met:

Stichting De Grootste Kerstboom, Herbert van Zijl, bestuurslid PR
Herbert@degrootstekerstboom.nl, Telefoon 06-51461442